Shopping på nätet

I och med att internet och webbhandeln har slagit igenom stort är det mycket enklare för oss konsumenter att genomföra dagliga ärenden. På ett ögonblick är det möjligt beställa produkter från världens alla hörn.

Allt fler tjänster finns på nätet och snart behöver vi inte gå utanför bostadens dörr längre. Matbutiker erbjuder hemkörning av mat, allt från nybakade pizzor till färdiga matkassar med tillhörande recept eller matvaror som plockats ihop utifrån kundens lista. Ett företag som erbjuder en sådan tjänst är Mathem, som både finns på nätet och en app till smartphones. Istället för att ta vägen förbi mataffären på väg hem från jobbet kan man alltså beställa maten och få den hemlevererad.

Alla svenska banker erbjuder idag någon form av internetbank och istället för att åka in till bankkontoret en gång per år kan vi enkelt jämföra räntor och avgifter via olika jämförelsetjänster. En jämförelsesite som jämför försäkringar är Insplanet. Där finns allt från försäkringar för barn och motorcyklar till hemförsäkringar.

En annan mycket populär webbtjänst är Hemnet, som samlar bostäder från de flesta mäklarbyråerna i Sverige, så att den potentiella köparen kan gå in och jämföra alla bostäder som just då ligger ute på marknaden. Där samlas information, bilder och länkar vidare till mäklarnas siter. Tjänsten har blivit ett fenomen bland svenska folket och till och med i företagets egen reklam påstås Hemnet vara beroendeframkallande.

Oavsett om man gillar att beställa från nätet eller om man föredrar att strosa runt i butiker, så kan man inte komma undan att det är praktiskt. Många butiker som säljer möbler använder sina fysiska butiker som showrooms där de kan hjälpa köparen att lägga beställningen i webbshopen. Sedan blir de hemkörda till kundens adress. Bekvämt, tryggt och enkelt! Shoppingen på nätet har utvecklats snabbt under de senaste åren och kommer med största sannolikhet att fortsätta göra det.